Resultaten voor Livinus

 
Livinus
 
Lieven van Gent met Brictius en Krafaldis.
Lieven ook Lebunus, Lebwin, Levinus, Liafwin, Livien of Livinus van Gent soms van Essche of van Escha, Vlaanderen, Belgi; bisschop, geloofsverkondiger martelaar tezamen met een jongetje Brictius en zijn moeder moeder Krafaldis ook Crafaldis; eind 7e eeuw ca 665. Feest 12 november.
Livinus Brouwerij Van Den Bossche.
Brouwerij Van Den Bossche Bieren Al onze bieren Livinus Livinus. Licht-zoete, licht-bittere doordrinker. Livinus is een kristalhelder, zeer bleek blond bier met een spierwitte schuimkraag. De lichte zoetigheid in de neus zet zich voort met moutigheid in de mond. Lichte hopbitterheid volgt op een zweempje van zoethout.
Fort Sint Livinus Paalkamperen.
Een boer en zijn hond drijven een kudde schapen over de liniedijk, gezien vanaf de kampeerplek. Het fort zelf wordt nu gemarkeerd door een laag muurtje en een vlaggetje. Het nabijgelegen Fort Sint Jacob, ten noordwesten van Fort Sint Livinus.
novLivinus.
In 1007 besliste de abt van de St Baafs-abdij van Gent dat de stoffelijke resten van St Livinus binnen de veilige muren van zijn abdij moesten onder gebracht worden. Zogezegd om de relieken te beschermen tegen plunderende troepen, maar waarschijnlijk vooral om de St Livinus bedevaart inkomsten voor zijn abdij in te palmen.
Livinus Wikipedia.
The so-called Livinus Gospels, Ghent 9th century. Saint Livinus c. 580 12 November 657, also Livinus of Ghent, was an apostle in Flanders and Brabant, venerated as a saint and martyr in Catholic tradition and more especially at the Saint Bavo Chapel, Ghent.
Ontstaan.
De belofte van de Sint-Baafsabdij om jaarlijks met de relieken van Livinus naar zijn oorspronkelijke graf terug te keren, gaf aanleiding tot een beruchte bedevaarttraditie: de middeleeuwse Livinusprocessie van Gent naar Sint-Lievens-Houtem. Ieder jaar op het einde van juni vertrok de fiertel met de relieken van Livinus van Gent naar Sint-Lievens-Houtem, gevolgd door duizenden Gentenaars.
KVC Sint-Livinus Sint-Lievens-Houtem Wikipedia.
Men speelde nog het seizoen uit, eindigde voorlaatste in Derde Provinciale, maar na het seizoen werd de club geschrapt. Bekende spelers bewerken. Bronnen, noten en/of referenties. Livinus doet seizoen uit, uit Sportwereld, 8 april 2003. Livinus is dood, leve Livinus, uit Het Nieuwsblad, 16 juni 2004.
Livinus van Gent Wikipedia.
Livinus zou vervolgens in Houtem Sint-Lievens-Houtem begraven zijn. Livinus zou in 842 zijn heiligverklaard door middel van een elevatio verheffing van het gebeente. Zijn gebeente zou in 1007 van Houtem naar Gent zijn overgebracht, waar het in 1578 verloren ging bij de Tweede Beeldenstorm.

Contacteer ons